Ke Atas ^
  • SERAT ASMARALAYA

    :D

    SERAT ASMARALAYA

    By Mas Kumitir

    ana wiku medhar ananing hyang agung
    kang nglimputi dhiri
    wayangan nya  dumumung neng netranira
    bunder nguwung lir sunaring surya nrawung
    aran nur muhammad.

    weneh muwus jatining kang murbeng idhup
    yaiku pramana
    kang misesa ing sakalir
    dumuning neng utyaka guruloka.

    iya iku tembung  arab baitul makmur
    tandane kang nyata
    aneng gebyaring pangeksi
    lwih waspada wruh gumlaring alam donya.

    mung pramana kang bisa nuntun marang swarga
    ana  rupa kadya rupanta priyangga
    kang akonus saking kamungsangta wus
    saplak nora siwah.

    amung mawa caya putih
    yaiku aran mayangga seta
    ana cahya seta prapta geng sabda
    iya iku nur muhammad kang satuhu.

    cahya maya maya
    jumeneng munggwing unggyaning
    tuntung driya anartani triloka
    baitul makmur baitul mukharam tetelu.

    ing baitul muqadas
    sumanar prapteng pangeksi
    liyepena katon ponang cahya maya
    anarawung warna warna wor dumunung.

    nuksmeng cahya kang sajati
    ingkang  padhang gumilang tanpa wayangan
    langgeng nguwung angebeki buwana gung
    mulih purwanira.

    duk durung tumurun maring
    ngarcapada awarna warana raga
    cahyanipun gumilang gilang nelawung
    tanpa wewayangan.

    nelahi sesining bumi
    gya tumurun dadya manungsa
    marma temtu yen prapta antareng layu
    ana cahya prapta.

    gumilang pindhah angganing
    tirta munggwing ron lumbu amaya maya
    dyan puniku ciptanen dadya sawujud
    lawan sabdanira.

    kang sinedyan samadyaning
    ngen ngenta yekti waluya sampurna
    mulya wangsul mring salira numuhun
    sabda gaib babar bali angebaki bumi
    tribuwana kebak bangkit megat nyawa.

     

    By alang alang kumitir


    | Link | Dibaca 550 kali
memuat Disqus ...

Diatra Bulan Ini



Blog Terbaru


Pesan Ayah
Tanah Lama
BIDADARI SURGA
KETIKA
Produktivitas Oh Produktivitas
Himpunan Semesta
Sarang-Kalong
coretan suka-suka

Almanak


Umpan balik

Kirim Umpan balik

Kirimkan keluhan atau saran mengenai situs baru ini :)